Kudret Narı Nedir? Zeytinyağlı Kudret Narı Faydaları Neler?

Zeytinyağlı Kudret Narı Faydaları Neler?

Kudret Narı Nedir?

Kudret Narı, toplumumuzda tanınmış ve yüksek miktarda tüketimi olan, şifa kaynağı mucizevi bir bitki’dir. Gıda kaynağı ve ilaç olarak tüketimi olan Kudret Narı tropik iklim bölgelerinde yetişme olanağı bulan ve Kabakgiller mensubu olan bir bitkidir. Yalova ve Bursa gibi Marmara Bölgesinde bulunan kentlerimizde yetiştirilmektedir.

Kudret Narı Özellikleri Nelerdir?

Kudret Narı üzüm bağı gibi sarmaşık forma sahiptir. Kudret Narı Özellikleri arasında yaz aylarında çiçek açması ve oldukça etkileyici ve değişik bir görünüme sahip olması ile birlikte daha bir çok özelliği bulunmaktadır.

Ülkemizde pek çok aktar, bal ya da zeytinyağı ile karıştırılmış şekilde sunulan özel Kudret Narı Formülleri hazırlamaktadır. Yine aynı satış alanlarında bitkinin özel macun versiyonu da bulunabilir.

Kudret Narı Bitkisi Tohumu uygun koşullar sağlandığında evde de yetiştirilebilir. Tadının oldukça acı olması nedeniyle insanlar genellikle bal ile beraber tüketmeyi tercih eder. Reçel ile tatlandırma ya da Zeytinyağı içinde bekletme gibi özel yöntemler de söz konusudur.

Kudret Narı İçinde Neler Var?

  • Momordicosid, , kukurbitinler, lektinler, kukurbitasinler, momordisilin özel içerikleri,
  • Kalsiyum, demir ve fosfor gibi değerli mineraller ve B vitamini,
  • Cucurbitacin türevi, %50 düzeyine yaklaşan oranda doğal vitamin kaynağı,
  • Sabit yağlar; α- Elâosterinasit, Trienasitlerden ve trichosanasit
  • Alkaloitler Kinonlar, Saponinler, Musilaj, Reçine, Steroller, Taninler gibi birbirinden farklı yapı ve formlara kudret narı tüketimi sonrasında ulaşılabilir.

Kudret Narı Faydaları Neler

Özellikle mide bölgesinde sorun yaşayan insanların öncelikle tercih ettikleri doğal ürünler arasında gelmektedir. Olgunlaşan turuncu ve sarı renkli meyveler bitkiden ayrılarak hazır tüketime uygun hale gelir. Özellikle son yıllarda kanser tedavisi için de tüketimi tavsiye edilen bitkinin anavatanı olarak Hindistan kabul edilmektedir.

Vücuda faydalarını yakından tanıyalım;

  • Sindirim sistemi için doğal düzenleyicidir: Asırlardan bu yana mide ve bağırsak hastalıklarının tedavisinde kullanılmıştır. Günde bir kaşık zeytinyağı ile karışmış bu Bitkinin Faydaları, sindirim sisteminizin düzenlenmesine yardımcı olur. En az bir ay devam edilmeli ve düzenli kullanım sonrasında bir fayda beklenmelidir. Kabızlık, kolit, ülser, hazımsızlık ve gastrit gibi hastalıklara karşı iyi gelmesi için düzenli olarak tüketilmelidir.
  • Kanseri önleme ve durdurma konusunda oldukça başarılı: Alanında uzman olan pek çok doktor ve diyetisyene göre, kudret narı macunu ve meyve hali, kansere karşı vücuda direnç kazandırıyor. Amerika’da yayınlanan kanser araştırmaları konulu dergi makalesine göre; Hücrelerinin gelişmesi, yayılması ve büyümesinin önlenmesinde Zeytinyağlı Kudret Narının düzenli tüketiminin oldukça faydalı olduğu ileri sürülmektedir. Kudret narının gıdalara katılması yoluyla tüketilmesinin meme kanserinin nüksetmesi olasılığını azalttığı bildirilmiştir.
  • İçeriğinde yer alan Lycopnene ve Lutein adındaki antibiyotik etkisi olan maddeler sayesinde kanser hücrelerinin yayılması, büyümesi ve gelişmesi önlenebilmektedir.  Protein ve e vitamini içermesinden dolayı tüketimi ile birlikte, vücutta bağışıklık sistemi kuvvetlenmekte ve dışarıdan gelecek tehlikelere karşı korunabilmektedir.
  • Vücutta meydana gelen yanık ve çeşitli izlerin tedavisi için oldukça etkili çözüm yolları sunabilir. Kudret Narı Meyvesi çekirdeği çıkarılır ve meyve ezilerek lapa halde zeytinyağı ile harman yapıldıktan sonra, cam kavanozda bir süre daha muhafaza edilir. Bu şekilde bir yıl boyunca yanık ve çeşitli yaraların tedavisinde kullanılabilir.
  • İltihaplı bölgelerin kurutulmasında da yararlanabilirsiniz. Zeytinyağlı Kudret Narı, iltihaplı bölgeye sürüldükten sonra beklemeye geçilebilir.
  • Şeker hastalığı ile mücadele etme, cinsel güce katkı verme, kanı temizleme ve karaciğer dostu olma gibi özellikleri de vardır.
İlginizi Çekebilir:  Acı Yavşan Otu Faydaları ve Kullanım Şekli - Peryavşan Otu

Hibiskus çayının faydaları ve zararları konu başlıklı yazımız da ilginizi çekebilir.

Bir yanıt yazın